Vriend Volkert actief in Kamer voor PvdD

Icoon Politiek Enkele fracties in de Tweede Kamer zijn bezorgd over de aanwezigheid van Sjoerd van der Wouw in de Tweede Kamer. Deze voorzitter van de radicale Vereniging Milieu Offensief werkte zeer nauw samen met Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn. "Ik voel me er niet lekker bij", zei Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid.

Het CDA is bezorgd over het feit dat de Partij voor de Dieren (PvdD) zitting krijgt in de Kamercommissie voor de Inlichtingendiensten. Het CDA stelt dat bekende dierenrechtenactivisten als Van der Wouw aan de PvdD zijn verbonden. Geheime informatie van de AIVD over gewelddadige acties van deze activisten zouden via de PvdD naar de bewuste personen kunnen lekken.

De fractieleiders mogen de informatie in de commissie met niemand delen. Toch is het CDA bezorgd. "De PvdD heeft Sjoerd van der Wouw in dienst. Die man was medewerker van Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn. Volkert was een radicaal dierenactivist. Hij werd ook in verband gebracht met de nooit opgehelderde moord op een gemeenteambtenaar in Putten", aldus een bron binnen de CDA-fractie.

Thieme is woedend op de suggesties. "Van der Wouw is helemaal geen crimineel en bovendien is hij geen fractiemedewerker. Mogelijk wordt hij dat wel in de toekomst". Ze vindt dat het CDA moet stoppen met het zwartmaken van haar partij. "Er zijn mensen die er belang bij hebben dierenbeschermers in een kwaad daglicht te stellen. Dit is pure stemmingmakerij, maar dat had ik wel verwacht van mensen uit de bio-industrie", aldus Thieme.