Kerstbomen zijn 'beledigend'

Icoon Feestdagen Alle negen kerstbomen van het Sea-Tac International Airport in de Amerikaanse stad Seattle zijn weggehaald, omdat ze beledigend zouden zijn voor joden en andere religies.

De rabbi Elazar Bogomilsky had een advocaat ingehuurd en dreigde met een rechtszaak als de luchthaven geen Joodse menorahs zou plaatsen. Het kerstfeest is immers een christelijk feest en hij vond dat de joden ook aan bod moesten komen.

In plaats dat de luchthaven menorahs besloot te plaatsen, heeft het alle kerstbomen maar weggehaald. "We hebben alle bomen weggehaald, omdat we niet exclusief willen zijn", aldus de woordvoerder Terri-Ann Betancourt. "We willen respectvol zijn en zullen volgend jaar ons beleid analyseren". Een menorah toevoegen was volgens de luchthaven geen optie, want dan zouden veel andere culturen en religies ook hun symbolen opeisen. "De feestdagen zijn de drukste dagen op de luchthaven, de medewerkers hebben geen tijd om cultureel antropologen te spelen", aldus Betancourt.

De medewerkers van de luchthaven zijn niet blij met de beslissing. Ze vinden dat bezoekers de luchthaven moeten bellen om hun onvrede kenbaar te maken. De kerstbomen staan nu in een opslagkamer, waar niemand ze kan zien.