Voetbal: Uitslag AZ - Slovan Liberec

Icoon UEFA CupIn het eigen DSB Stadion begon AZ aan de UEFA Cup wedstrijd tegen Slovan Liberec. AZ kwam tweemaal op achterstand maar hield wel een punt aan het duel over: 2-2. Door het gelijkspel zijn de Alkmaarders een ronde verder in de UEFA Cup.

Het eerste kwartier domineerde AZ de wedstrijd. De ploeg was veel in balbezit en liet de tegenstander nauwelijks gevaarlijk worden. De Alkmaarders zelf echter, creëerden ook geen uitgespeelde kansen. Liberec kreeg de grootste kans na een snelle counter maar Blažek trof Sinouh, die geblesseerd aan de wedstrijd begon, op zijn weg.

Parks kreeg de volgende kans voor Liberec nadat Opdam blunderde in de verdediging. Sinouh kon redding bieden en er een hoekschop van maken. Nu sloeg Liberec wel toe via Zápotočný die de bal kort over de doellijn kopte, Steinsson kon een doelpunt niet voorkomen. AZ keek zodoende tegen een achterstand aan. De ploeg van Louis van Gaal was niet bij machte om uitgespeelde kansen te creëren waardoor AZ met een achterstand ging rusten.

Zonder Sinouh, die kort voor rust vervangen was door Bulters, ging AZ de tweede helft in. Vrijwel direct grote problemen voor AZ toen Bulters een inzet maar net kon pareren en de bal op enkele centimeters voorlangs rolde. Eindelijk ook een goede kans voor AZ. Steinsson gaf de bal perfect voor maar eerst Arveladze en vervolgens De Cler en Koevermans kregen de bal niet tegen het net.

AZ kwam dan toch op gelijke hoogte, Steinsson kopte de bal achter Čech. De invaller Jenner gaf enkele minuten daarna een uitstekende voorzet op Schaars en een ideale kans op een voorsprong maar zijn kopbal raakte de lat. Een schot van Gudjonsson ging rakelings langs de doelpaal. Ook kansen voor Schaars en Jenner resulteerden niet in doelpunten.

Wel een doelpunt aan de kant van Slovan Liberec. Papoušek stond helemaal vrij toen hij de bal net buiten de zestien meter aangespeeld kreeg. Een korte dribbel volgde waarna de aanvaller de bal tegen de touwen schoot daarbij Bulters kansloos latende. Gouden wissel Jenner bezorgde AZ met een wonderschoon doelpunt alsnog een punt. Jenner stiftte de bal over Čech heen, nadat hij eerst zijn tegenstander van zich ontdaan had.

Door het gelijkspel plaatst AZ zich voor de volgende ronde van de UEFA Cup.

kijk voor het complete verslag van AZ - Slovan Liberec op de FOK!Voetbalmanager!