Ajax- en ADO-'fans' vechten in gevangenis verder

Icoon MisdaadDe vete tussen hooligans van ADO Den Haag en Ajax woedt achter de gevangenismuren vrolijk verder, zo schrijft De Telegraaf vandaag. Vooral fans van Ajax die achter de tralies zijn gekomen na de bestorming van het ADO-supportershome in februari van dit jaar, hebben het zwaar te verduren. Zo zou een Ajax-hooligan zwaar zijn mishandeld in het huis van bewaring 't Schouw in Amsterdam vanwege de aanval op het ADO-honk.

Een advocaat van een verdachte zegt in De Telegraaf het zeer vreemd te vinden dat rivaliserende supportersgroepen in hetzelfde huis van bewaring terechtkomen.

Een aantal Amsterdamse supporters had meteen na hun arrestatie al om overplaatsing uit een huis van bewaring in de Haagse regio gevraagd. In de Scheveningse gevangenis werden zij namelijk bedreigd door Hagenaars.

De Ajax-hooligans hebben onderling overigens ook nog wat appeltjes te schillen. Zo heeft één van de veroordeelde Ajax-fans via zijn advocaat laten weten dat hij nóóit meer in Amsterdam kan komen omdat hij tijdens verhoren veel te bereidwillig heeft meegewerkt met justitie. Ajax-aanhangers zouden van enkele verdachten ook de familieleden en partners met de dood hebben bedreigd.