Gewonden bij treinbotsing station Arnhem

Icoon VervoerBij station Arnhem zijn vanochtend even na 10.00 uur een goederentrein en een passagierstrein op elkaar gebotst. In de passagierstrein zaten mensen. Volgens de politie zijn minstens vijf mensen gewond geraakt. De goederentrein was niet met gevaarlijke stoffen geladen. Hulpdiensten zijn ter plaatse.

De passagierstrein was de trein van Zutphen naar Arnhem. Aan de oostkant van station Arnhem botste deze op de goederentrein. De treinen zijn ontspoord en beschadigd. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Van en naar Arnhem is geen treinverkeer meer mogelijk. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van een uur. Het merendeel van de sporen bij het hoofdstation is buiten gebruik.

Gisteren botsten bij station Rotterdam Centraal ook al een passagiers- en goederentrein op elkaar. Daarbij vielen geen gewonden, maar was er wel veel materiële schade.

Update 12.01 uur
Inmiddels is bekend dat er 24 gewonden zijn, van wie er acht naar het ziekenhuis zijn gebracht. Vijftien mensen hadden lichte verwondingen. Hulpverleners konden hen ter plaatse behandelen. In een van de treinen zit nog iemand bekneld tussen de banken van de trein.

Update 16.58 uur
Volgens de laatste berichten zijn er bij de botsing 31 mensen gewond geraakt. Elf mensen moesten naar het ziekenhuis, twintig gewonden konden ter plekke behandeld worden. In de trein waren in totaal ongeveer honderd mensen aanwezig.

De politie heeft de machinist van de goederentrein, een 34-jarige Rotterdammer, aangehouden. Volgens getuigen is hij door een rood sein gereden. De politie wil zijn lezing horen van de omstandigheden. De machinist van de passagierstrein is niet aangehouden.

Nog de hele dag zullen treinreizigers rekening moeten houden met beperkingen en vertragingen rond Arnhem. Het kan nog tot in de nacht van dinsdag op woensdag duren voordat beide treinen zijn weggesleept. Daarna moet nog de schade aan spoor en bovenleiding worden hersteld. Waarschijnlijk duurt dat ook morgen nog de hele dag.

Treinongeluk Arnhem
(Foto: Ard Luyten / NU.nl)

Met dank aan Trebweb, Sj0rSz, dennebom en Estate voor de submit.