Ontsnapte tbs'er aangehouden

Icoon PolitieOpnieuw is er een tbs'er aan de wandel gegaan. Het gaat om een Limburgse man die zich middels een reeks brandstichtingen wist te verzekeren van een verblijf in een tbs-inrichting. De man, die wordt behandeld in de Oostvaarderskliniek te Utrecht, wist zich zondag tijdens een bezoek aan zijn familie in Sittard te onttrekken aan zijn begeleiders.

Justitie heeft direct een opsporingsbericht doen uitgaan, aangezien de kans groot wordt geacht dat de tbs'er zijn "hobby" weer op zal pakken. Het is de tweede keer in een week tijd dat een tbs'er een proefverlof aanwendt om de benen te nemen. Afgelopen woensdag slaagde twee andere tbs'ers er al in om zich van hun begeleiders te ontdoen tijdens proefverlof. Eén van hen is nog immer voortvluchtig.

Update 18.55 uur
De tbs'er die zaterdag in Sittard aan zijn twee begeleiders wist te ontsnappen, is zondagavond aangehouden door de politie. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) laten weten.

De man, de 53-jarige Herman Marinus Hilhorst, werd even voor 18.00 uur door Limburgse agenten aangehouden toen hij op de openbare weg liep.

Met dank aan Marcator en digitaljet voor de submit.