Tentamen maken in sms-taal toegestaan

Icoon Taal Studenten in Nieuw-Zeeland mogen voortaan sms-taal gebruiken bij het maken van hun tentamens. Wel wordt de studenten aangeraden om zich in correct Engels uit te drukken, maar sms-taal wordt niet fout gerekend. Dat heeft het dagblad The Press gemeld.

De studenten krijgen volgens de New Zealand Qualifications Authority punten als het antwoord in sms-taal "duidelijk aantoont dat de student de materie begrepen heeft". Docenten en studenten zijn verdeeld over de beslissing. Veel mensen denken dat het gebruik van sms-taal schade toe zou kunnen brengen aan het gebruik van normaal Engels.

Een woordvoerster van docenten verklaarde dat de beslissing noodzakelijk was door de nieuwe dagelijkse realiteit in de klas. Steeds meer studenten gebruiken sms-taal in het dagelijks leven. Overigens telt de maatregel niet voor tentamens Engels: in tentamens waarbij het gaat om taalbeheersing mag sms-taal niet gebruikt worden.

Overigens is het is het niet de eerste keer dat sms-taal in het nieuws verschijnt. Zo werd eerder al de SMS-BBL, een bijbel in sms-taal, uitgebracht.



Antwoorden in sms-taal worden niet altijd goedgerekend