'Borat dwong ons seksfilms te kijken'

Icoon Film Twee corpsstudenten hebben een aanklacht ingediend tegen de filmmaatschappij 20th Century Fox, omdat ze erin geluisd zouden zijn. Naar eigen zeggen zijn ze dronken gevoerd en moesten ze daarna verplicht met Borat een seksvideo kijken. Borat is een film waarin Kazachstan getoond wordt als achterlijk land met een pisdrinkend volk.

De studenten zeggen dat ze van tevoren dronken gevoerd werden, nog voordat ze schriftelijk toestemming gaven om gefilmd te mogen worden. Hen zou verteld zijn dat de film niet in de Verenigde Staten te zien zou zijn en dat hun identiteit niet bekend gemaakt zou worden. Uiteindelijk is de hele scène gefilmd en in de film opgenomen.

Beide mannen zeggen dat ze "emotionele en psychische schade en gezichtsverlies" opgelopen hebben door de scène. Daarom hebben ze besloten 20th Century Fox en drie productiemaatschappijen aan te klagen. De jongens willen tijdens de rechtszaak anoniem blijven, om "nog meer schaamte" te voorkomen. Tijd dus om de film nog maar eens te bekijken en op zoek te gaan naar twee sekskijkende mannen.

De film Borat van de Britse komiek Sacha Baron Cohen heeft veel stof doen opwaaien. De regering van Kazachstan was boos over de productie, omdat de film leugens zou verspreiden over het land. Ze hadden Cohen uitgenodigd om te laten zien hoe het land er echt uitziet. De Russische regering heeft de film verboden en Duitse zigeneurs wilden ook een verbod. Veel bioscopen in de Verenigde Staten besloten de film te weren. Uiteindelijk is de film wel een kaskraker geworden.


Borat dwingt studenten seksvideo te kijken