Dronken eland terroriseert school

Icoon Opmerkelijk Een dronken eland terroriseert een school in de Zweedse stad Göteborg. Het dier loopt al dagen rondjes om de school en gedraagt zich volgens personeel "compleet gestoord". Het dier is waarschijnlijk dronken geworden door gegiste appels.

Het dier was donderdag zo agressief dat de schoolleiding de politie gebeld heeft. "We denken dat de appelbomen in de tuin hiermee te maken hebben", stelt politiecommandant Jan Caiman. "Het zijn waarschijnlijk de appels geweest die de eland naar deze plaats gelokt hebben. Waarschijnlijk hebben we te maken met een dronken eland". Dronken elanden komen wel vaker voor aan het einde van het herfstseizoen. De appels zijn dan deels gegist, maar elanden eten zoveel appels dat ze daar dronken van worden.

Vanochtend besloot de eland voor de ingang van de school te gaan liggen en daar in slaap te vallen. De kinderen konden door het 500 kilo wegende dier niet naar binnen. Toen de eland opstond en aan de kant ging, moesten de docenten de kinderen bijstaan om de school in te komen. "De kinderen zijn doodsbang voor het dier", aldus Camilla Andersson van de school in de krant Göteborgs-Posten.

"Als het dier het niet rustiger aan gaat doen, dan moeten we het misschien neerschieten", gaat commandant Caiman verder. Maar voorlopig wil hij eerst wachten tot het dier weer nuchter is. "Hopelijk zorgen een paar koude nachten ervoor dat de appels verdwijnen". De politieman had al eerder in zijn loopbaan te maken gehad met een dronken kalf. "Na een tijdje kwam deze weer bij zijn positieven en ging er vandoor".



Pas op voor eland