Strandrace Scheveningen na jaren terug

Icoon MotorsportBrullende motoren, de geur van olie en mul zand waarop vijfhonderd motorcrossers hun weg proberen te banen tijdens een uitputtende race. De legendarische Veronica Strandrace krijgt na een afwezigheid van 15 jaar een vervolg.

Zondagmiddag vindt op het strand van Scheveningen de Red Bull Knock Out plaats. De eerste race is een kwalificatie van een uur. Van de vijfhonderd deelnemers mogen de tweehonderd besten naar de finale. Een coureur die valt is af en na elke ronde haalt de organisatie de langzaamste uit de race. De 'last man standing' wint naast de eer ook 20.000 euro.

Het parcours loopt tussen het Zwarte Pad en het havenhoofd, gaat onder de Scheveningse Pier door en zit vol sprongen. Bovendien moeten de rijders een verplichte pitstop maken. Er zijn diverse aanmeldingen vanuit de nationale en wereldtop, onder anderen van Marc de Reuver, Timotei Potisek, Erik Eggens en Heikki van den Berg.

De gemeente Den Haag verwacht dat ruim 100.000 mensen het spektakel bezoeken. De kwalificatierace start om 13.00 uur, de finale om 15.00 uur.