Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 11

Icoon EredivisieOok dit weekend werd er weer volop gevoetbald in de vaderlandse competitie. In de top drie veranderde niets aangezien Ajax, PSV en AZ hun wedstrijd wisten te winnen. Onderin pakte Willem II belangrijke punten, speelde ADO Den Haag gelijk en stond Sparta Rotterdam wederom met lege handen.

Laatstgenoemde ploeg verloor namelijk met 2-0 van SC Heerenveen. De ploeg uit Rotterdam had helemaal niets in te brengen in het spel van de Friezen. Lasse Nilsson en Afonso Alves waren trefzeker voor de ploeg van Gert-Jan Verbeek. AZ won met dezelfde cijfers van RKC Waalwijk. Na zes minuten keek de Brabantse ploeg al tegen een achterstand aan, omdat Moussa Dembélé de bal achter Rob van Dijk wist te werken. Na een half uur spelen was de wedstrijd al beslist. Danny Koevermans verdubbelde de voorsprong van de Alkmaarders.

Het duel tussen FC Twente en FC Utrecht kreeg de uitslag die het verdiende, namelijk 0-0. In een draak van een wedstrijd wisten beiden teams geen vuist te maken. In de tweede helft zocht de ploeg uit Enschede de aanval vaker op, maar een goal bleef uit. Ajax wist de confrontatie met Heracles Almelo winnend af te sluiten. In de slotfase van de eerste helft kwamen de Amsterdammers op voorsprong via Kenneth Perez. De zege werd pas in de laatste tien minuten veiliggesteld toen wederom Perez (penalty) en Wesley Sneijder wisten te scoren.

Tot slot heeft Feyenoord ook weer drie punten gepakt. Tegen Vitesse werd het uiteindelijk 2-1. De Rotterdammers opende via André Bahia de score na iets meer als twintig minuten spelen. In de tweede helft trok oud-Feyenoorder Danko Lazovic de stand weer gelijk. Tien minuten later maakte Theo Lucius de winnende goal voor de ploeg van trainer Erwin Koeman.