Toetertocht voor Toon afgeblazen

Icoon BinnenlandsVerschillende vrachtwagenchauffeurs uit de regio Velsen waren van plan om volgend weekend een toetertocht te gaan houden voor de gehandicapte Toon Leijnen. De chauffeurs wilden met meer dan honderd vrachtauto's luid toeterend langs Toons stekkie te rijden. Ze wilden dit doen om Toon een hart onder de riem te steken.

De moeder van Toon was echter minder blij met het plan, en daarom is besloten Toon een keer mee te laten gaan in een vrachtwagen. Ze zegt "Natuurlijk wil ik geen toetertocht. Het wordt alleen maar erger zo. Vanmorgen lag er nog een kaartje in de bus van iemand die Toon wilde steunen en schreef dat hij voortaan drie keer zou toeteren. Maar er hoeft helemaal niet getoeterd te worden, laat de mensen maar zwaaien."

Toon Leijen, ook wel liefkozend Toontje genoemd, is de afgelopen dagen flink in het nieuws geweest. Dit omdat het hem door de wijk waarin hij woonde verboden was om nog zijn duim op te steken, waardoor vrachtwagens toeterden wat de buurtbewoners tot overlast was.

Met dank aan Longmen en kroegtijger voor de submit.