CDA wil A1 verbreden

Icoon File Het CDA wil dat delen van de autosnelweg A1 met twee rijstroken verbreed worden naar drie rijstroken. Aangezien er toch groot onderhoud aan de A1 plaatsvindt volgend jaar, vindt de partij dat de verbreding op dat moment plaats kan vinden. Zo ondervindt de automobilist maar eenmaal last van wegwerkzaamheden.

Het traject van Deventer-Oost naar Lochem zou volgend jaar als eerste aan de beurt moeten zijn. Het CDA wil dat er opnieuw aandacht komt voor de A1. De partij vindt de weg van belangrijke betekenis voor het vrachtverkeer tussen de Randstad en Duitsland, en voor de economie van Twente en de stedendriehoek Deventer-Apeldoorn-Zutphen.

Het CDA en met name minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat zetten zich al een tijdje in voor het verbreden en bouwen van autosnelwegen. Zo wilde Peijs snel actie bij het doortrekken van de A4 tussen Delft en Schiedam en krijgt de A2 er vier rijbanen bij. Bovendien wilde het kabinet de A6 met de A9 verbinden, maar dat gaat niet door wegens mogelijke aantasting van het natuurgebied Naardermeer.