Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 9

Icoon EredivisieHet was voor het eerst dit seizoen dat er in de Eredivisie ook op woensdag en donderdag werd gevoetbald. AZ wist in Tilburg met 4-0 van Willem II te winnen. In de eerste helft ging het bij de Alkmaarders niet helemaal vlekkeloos, waardoor de ploeg uit Tilburg nog een aantal kansen kreeg. Toch kwam de ploeg van Louis van Gaal op voorsprong. In de tweede helft werd deze marge aan de hand van drie goals verder vergroot.

Lange tijd leek het er op dat NAC Breda en FC Utrecht de punten moesten delen. De Bredase ploeg wist na negen minuten al te scoren via Patrick Zwaanswijk. Vijf minuten na rust trokken de Domstedelingen de stand weer gelijk door een treffer van Marc-Antoine Fortuné. Ver in blessuretijd wist NAC de zege pas veilig te stellen en won met 2-1.

Met pijn en moeite heeft Feyenoord de winst tegen FC Twente veilig weten te stellen. De ploeg uit Enschede kwam verdiend op voorsprong na een goal van Touma. Meteen was het vertrouwen bij de Rotterdammers ver te zoeken. In de tweede helft zorgde Stijn Huysegems voor de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd stelde Johanthan de Guzman de zege voor de Rotterdammers veilig.

PSV boekte woensdag een monsterzege op het geplaagde Sparta. De Brabanders walsten met 7-0 over de ploeg van Wiljan Vloet heen. Gevierde man aan de zijde van PSV was Jefferson Farfán. Hij was namelijk goed voor drie doelpunten. Ook Ajax wist de punten in eigen huis te houden. In de Amsterdam ArenA wist de ploeg met 2-0 te winnen van ADO Den Haag. Deze stand stond overigens al voor rust op het scorebord. Wesley Sneijder en Gabri waren verantwoordelijk voor deze treffers.