Weer ludieke campagnefilmpjes

Icoon VerkiezingenHet eerste ludieke campagnefilmpje van dit verkiezingsseizoen is gesignaleerd. Onder andere op YouTube is een filmpje te zien van de PvdA, waarin 'Wouter's Angels' geheel in stijl geïnstrueerd worden om een koffer met geld af te pakken van Jan-Peter, die er allemaal leuke militaire speeltjes mee zou willen kopen. Het geld wordt vervolgens bezorgd bij een bejaardentehuis waar het geld harder nodig zou zijn. De drie Angels zijn kandidaat-kamerleden Attje Kuiken, Mei Li Vos en Nebahat Albayrak. De instructies komen van Wouter Bos.

Al een aantal keer zijn er door de verschillende partijen naast serieuze filmpjes ook ludieke gemaakt om in de campagne te gebruiken. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen had de VVD de primeur met filmpjes over een roos die niet wist of ze links of rechts was. Hiermee werd op ludieke wijze de PvdA aangevallen. De PvdA had op haar beurt een filmpje met 'Super Mario Bos'. De SP stuurde Jan Marijnissen op pad.

Welke filmpjes deze campagne nog meer te verwachten zijn, is nog niet openbaar gemaakt door de verschillende partijen. Het ligt wel in de lijn der verwachting dat er nog meer gaan komen.


Wouter's Angels