Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 8

Icoon EredivisieDe achtste speelronde van de Eredivisie is dit weekend gespeeld. Er werden op deze 'Superzondag' twee toppers gespeeld: Feyenoord verloor in eigen huis van de grote rivaal Ajax met 0-4 en AZ verloor in Alkmaar met 1-3 van PSV. De verslagen van deze wedstrijden vind je hier.

NEC won in de Gelderse derby tegen Vitesse met 1-0. El Akchaoui scoorde in blessuretijd door een strafschop het enige doelpunt van de wedstrijd. FC Utrecht won voor het eerst twee maal op rij. Na de overwinning op Excelsior vorige week, ging het team van Foeke Booy vandaag naar huis met een 2-0 overwinning op ADO Den Haag door doelpunten van Kruys en Van der Gun. SC Heerenveen wist thuis te winnen van FC Groningen met 4-2. Alves (3 maal) en Friend zorgden voor een 4-0 voorsprong voor de Friezen. Levtsjenko maakte de slotfase nog enerverend door in twee minuten twee maal te scoren, waarvan één door een penalty, maar hij kon niet verhinderen dat de fans uit Groningen met nul punten naar huis gingen.