Hein Vergeer wint ijsdansshow

Icoon Televisie Hein Vergeer heeft het SBS6-programma Sterren Dansen op het IJs gewonnen. Hij en zijn Franse partner Florentine Houdinière hebben in de eindstrijd van de ijsdansshow Jody Bernal en zijn Poolse partner Katharina Kovalova verslagen. In de tussenstand in het midden van het programma lag Bernal nog met 52 procent van de publieksstemmen voorop.

Vergeer was in zijn optredens vooral goed in het liften van Florentine. Hij is als sportman sterk in zijn armen en kon de techniek van het optillen dan ook goed beheersen. Florentine kon zich daarbij sierlijk presenteren. Bernal was tijdens het schaatsen vooral beter in het uitvoeren van de danspasjes. Omdat Bernal een artiest is kon hij zichzelf soepeler presenteren op het ijs. Vlak voor het einde moest hij een traantje laten omdat hij afscheid moest nemen van zijn schaatspartner.

De jury had ditmaal niets in te brengen in de einduitslag, maar liet zich wel uit over de optredens van de koppels. De jury had bij Vergeer kritiek op het niet goed uitvoeren van de pasjes. Het publiek had daar echter geen boodschap aan: in een zeer spannend einde bleek Vergeer populairder te zijn bij het publiek.

"Helemaal top", zei Vergeer over de einduitslag. Hij gaf aan erg trots te zijn op het behaalde resultaat. Volgend jaar zal SBS6 met een vervolg komen van Sterren Dansen op het IJs.



Vergeer en Houdinière winnen show