'Ik krijg nu mailtjes met: Geil, neuk me'

Koen van HuijgevoortKoen van Huijgevoort (29) is nog maar net overgestapt van RTL FM naar Caz! en heeft nu al grote ambities. "Je mag meer zeggen dan bij RTL. Daar waren presentaties maximaal een minuut en nam ik alle gesprekken tijdens de uitzending op om ze vervolgens uit te zenden. Bij Caz! doe ik veel meer live en mag het allemaal wat langer duren", zo zei de dj gisteravond in FOK!radio. Daarom haalde hij Hyves-oprichter Raymond Spanjer ook naar de studio. Tijdens een gesprek met hem kwam Koen erachter dat premier Jan Peter Balkenende de grootste Hyves heeft met ruim 35.000 vrienden. "Dus toen kwam ik op het idee om eroverheen te gaan, voor de verkiezingen." Inmiddels heeft hij ruim 5000 vrienden op zijn eigen Hyves-account. "Het is geen politiek statement ofzo en ik haat Balkenende ook niet. Het lijkt me gewoon een uitdaging de grootste te hebben!", zo voegt de dj eraan toe.

Voor veel mensen zal Koen nog onbekend zijn. Bij RTL FM was vooral de muziek belangrijk en ook nu bij Caz! is hij alleen in het weekend te horen. Maar toch heeft hij niks te klagen over aandacht. "Wat ook het leuke is ten opzichte van RTL FM? Dat er een heleboel jonge meiden luisteren waarvan je echt hele rare mails krijgt. Zoals berichtjes met als onderwerp: 'Geil, neuk me'. Dan stuur je terug: stuur eerst maar eens een foto. En dan doen ze dat. Echt leuk! Maar ik ben dan wel vrijgezel, ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt hoor."

Toch ging hij niet fluitend weg bij RTL FM. "De sfeer was altijd fantastisch, maar zelfs nadat we te horen kregen dat de etherfrequenties weg zouden gaan was het nog leuk. Ik vond het ook jammer dat ik vertrok, al was het natuurlijk het zinkende schip verlaten. Ik moet natuurlijk wel de hypotheek betalen! Maar het was echt janken geblazen toen we stopten. Ik ga de borrels die we vaak hadden echt missen..."

En hoe gaat Koen zich onderscheiden in al dat radio-geweld van de commerciële zenders? "Ik heb voor ik bij Caz! kwam heel lang radio gemaakt waarbij je een soort cement bent tussen de stenen. Dan mag je niet zoveel zeggen. Maar nu kan ik meer doen, zoals gesprekken voeren. En dus denk ik ook dat het nog een beetje moet groeien. En door niet grof en hard te zijn, zoals anderen doen, maar juist aardig te zijn, denk ik wel anders te zijn."

En kent Koen FOK! ook? "Ja natuurlijk. Maar ik gebruik de nieuwtjes van de FrontPage niet meer. Ik ben ermee gestopt omdat iedereen die al gebruikte. Dan is het niet echt origineel meer..."

Een filmpje hierover is hier te zien.

Met dank aan Nolius voor de submit.