'Meer hetero's dan homo's doen aan homoseks'

RegenboogHet Amerikaanse Medische tijdschrift Annals of Internal Medicine heeft onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat van alle mannen die wel eens seks met een andere man hebben, meer mannen als hetero door het leven gaan dan als homo. Uit het onderzoek blijkt dat bijna tien procent van de mannen die zichzelf nadrukkelijk hetero noemen het afgelopen jaar seks gehad heeft met een andere man.

Het zou voor het eerst zijn dat wetenschappelijk aangetoond is dat heteromannen, of althans mannen die daarvoor doorgaan, geen problemen hebben met een homoseksueel slippertje. Maar liefst 70 % van deze groep is getrouwd met een vrouw. Het gaat bij veel mannen ook niet om een enkele keer iets anders proberen; een onbekend aantal gaf aan dat hij het afgelopen jaar meer dan één keer seks gehad heeft met een andere man. Wat ook opviel is dat maar liefst 62 % van de mannen die het afgelopen jaar homoseks gehad heeft, niet blank was. Wat hier de oorzaak van is, is niet bekend.

De onderzoekers hebben zich alleen gericht op het afgelopen jaar. Volgens hen zouden de cijfers vele malen hoger geweest zijn als ze naar het hele leven gekeken zouden hebben.