Man vindt 'hoer' helemaal geen scheldwoord

Icoon JustitieEen 35-jarige Deventenaar heeft een wel zeer opmerkelijk verweer gevoerd tijdens een rechtszaak waarin hij werd aangeklaagd wegens belediging en bedreiging. De man vond het onzin dat hij een vrouw die hem afwees geen 'hoer' en 'hoerenmoeder' mocht noemen, aangezien dat in zijn geboorteland Turkije volkomen normale woorden zouden zijn.

De man moest zich verantwoorden voor de politierechter in Deventer. Naast de scheldpartij dreigde hij ook nog eens om de vrouw in de fik te steken als ze niet inging op zijn avances.

De rechter liet geen spaan heel van het verweer van de man. "U bent hier niet in uw geboorteland en hier is dit gedrag en het gebruik van dit soort woorden onacceptabel" aldus de politierechter. De Deventenaar werd veroordeeld tot een taakstraf van 30 uur.

De man zelf begreep alle ophef over de zaak niet zo. "Als ik gespannen ben, flap ik er wel eens iets uit. In het land waar ik vandaan kom is het gebruik van het woord 'hoer' heel normaal. Ik heb soms wel een beetje moeite om het goed in het Nederlands te vertalen".

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.