Hockey: Nederland verovert wereldtitel

Icoon HockeyDe Nederlandse hockeyvrouwen hebben zojuist in Madrid de wereldtitel veroverd. In de finale werd Australië met 3-1 verslagen.

In de eerste helft liet Oranje het betere spel zien, maar tot echte kansen leidde dat niet. Na een half uur spelen leek Karres Nederland op een 1-0 voorsprong te zetten. Uit videobeelden bleek echter dat de tip-in niet van haar stick kwam maar van een Australische verdedigster. Nederland zette door en kreeg twee strafcorners. Van As en Mulder stuitten echter op de prima keepende Imison.

Na rust wist Maartje Paumen uit een strafcorner alsnog Oranje op een verdiende 1-0 te zetten. Daarna leek Nederland zeker van zijn zaak, maar dat veranderde nadat de Australische vrouwen een strafbal toegekend kregen. Van Geenhuizen leek een bal met de stick uit het Oranje-doel te houden, maar de scheidsrechter bepaalde anders, en de Australische vrouwen kwamen op gelijke hoogte.

Nederland gaf zich echter niet gewonnen, met een backhand zette Karres Oranje op 2-1. Vervolgens besliste Paumen de wedstrijd met een benutte strafbal. Na drie opeenvolgende verloren WK-finales is er nu eindelijk weer goud voor de Nederlandse vrouwen.