Voetbal: Uitslag Girondins Bordeaux - PSV

Icoon Champions LeaguePSV heeft zijn tweede Champions League wedstrijd tegen Girondins Bordeaux met 0-1 winnend afgesloten. In de tweede helft maakte Väyrynen het enige doelpunt van de avond. Goed speelde PSV zeker niet, iets dat ook de thuisploeg niet deed. Door de winst van vanavond staat de ploeg gedeeld eerste in poule C.

In een niet helemaal uitverkocht Stade Chaban-Delmas begonnen PSV en Girondins Bordeaux aan hun tweede poulewedstrijd. Aan de kant van de Nederlanders ontbraken diverse spelers, waaronder Patrick Kluivert, Jefferson Farfán en Phillip Cocu, door blessures. Aan de Franse kant waren geen noemenswaardige afwezigen.

De eerste vijfenveertig minuten van deze Champions League-wedstrijd was weinig spectaculair te noemen. De thuisploeg had een licht veldoverwicht maar wist geen één keer gevaarlijk te worden. Bij PSV liep het nog niet als vorige seizoenen, veel onnodig balverlies en rommelig voetbal kenmerkten de ploeg van Ronald Koeman in de eerste helft.

Wel kregen de Eindhovenaren de beste kans, een corner vanaf de linkerkant belandde ter hoogte van de tweede paal bij Arouna Koné, die de bal via een hakbal in het doel probeerde te werken. Keeper Rame voorkwam op het laatste moment een vroege voorsprong van PSV. Niet lang daarna had Väyrynen een kans. De Fin kon de bal echter niet onder controle krijgen en zag de bal langs hem heengaan.

De beste kans aan de kant van Bordeaux was van Darcheville. De spits kon een lange solo beginnen maar Gomes kon redding bieden op het schot van de aanvaller. Veel meer dan deze kans kregen de Fransen niet, het spel was daarvoor te verdedigend.

In de rust bracht trainer Ricardo één nieuwe speler binnen de lijnen, Chamakh verving de nog niet geheel fitte Micoud. Een tweede helft die qua spel de gelijke was van de eerste helft. Beide ploegen konden nauwelijks goede kansen creëren in het eerste deel van de tweede helft en leden geregeld onnodig balverlies. Het meeste gevaar in het begin van het tweede bedrijf kwam van Mavuba, die vanuit de tweede lijn over het PSV-doel schoot.

Niet lang hierna kreeg Salcido een vrije trap tegen, nadat deze genomen was belandde de bal op het hoofd van de vrijstaande Henrique. Dé kans om op een 1-0 voorsprong te komen was echter niet aan de verdediger besteed waardoor het 0-0 bleef.

Die stand zou niet lang blijven staan, in de 65e minuut was het Mika Väyrynen die de score opende na een prachtig één-tweetje met Koné. Väyrynen speelde de bal kort op Koné die net geen buitenspel stond. De doorlopende Fin kreeg de bal weer teruggekaatst om vervolgens de bal achter Rame te schuiven.

Na deze achterstand moest Bordeaux iets aanvallender gaan spelen, Fernando probeerde het met een loeihard afstandsschot maar de sluitpost van PSV kon de bal tegenhouden in twee pogingen. Even later kon Gomes nog een doelpoging van Jammali pareren.

Met nog zes minuten officiële speeltijd op de klok, moest Lamey met rood van het veld. De verdediger moest eraf wegens een al dan niet een opzettelijke elleboog nadat hij zich breed maakte in een kopduel. Veel maakte het niet meer uit, beide ploegen kwamen niet meer aan scoren toe waardoor PSV een prima resultaat mee naar Eindhoven kan nemen.