'Kampusch werd zwaar mishandeld'

De Oostenrijkse Natascha Kampusch is door haar ontvoerder Wolfgang Priklopil tijdens haar acht jarige gijzeling ernstig mishandeld. Dat schrijft het Duitse weekblad Stern deze week in haar nieuwste editie. Stern baseert zich op uitspraken van één van de advocaten van Kampusch.

Zo hongerde Priklopil Kampusch geregeld uit. Op een gegeven moment woog ze op 15-jarige leeftijd nog slechts 37 kilo. Hij speelde eigenlijk jo-jo met haar gewicht, want op andere tijden liet hij haar weer heel veel aankomen.

Verder liet hij Natascha vernederende huishoudelijke klusjes opknappen. Als ze dat niet goed genoeg deed, sloeg Priklopil haar bont en blauw. Na zulke mishandelingen probeerde hij het meisje weer op te lappen, waarna hij foto's van haar maakte.

Hel
Weekblad Stern sprak ook met de voormalige media-adviseur van Natascha. Hij wil over details van de zaak niet veel kwijt, maar zegt ''een blik in de hel'' te hebben geworpen met wat de 18-jarige Natascha hem allemaal vertelde. ''Sommige van die verhalen neem ik mee mijn kist in.''

Verder zijn er nieuwe gegevens bekend geworden over de skitrip die Natascha met Priklopil ondernam. Zo heeft Natascha tijdens het skieën inderdaad iemand aangesproken op het toilet, terwijl haar ontvoerder buiten stond te wachten. Maar de bewuste vrouw sprak geen Duits. Natascha had dit al gezegd nadat bekend was geworden dat ze geskied had met Priklopil.