Gezochte kinderverkrachter beruchte misbruiker

JustitieDe kinderverkrachter Geoffrey Jacobs van wie justitie eerder deze maand een foto en personalia verspreidde, blijkt de beruchte 'steentjesgooier' te zijn. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. De 54-jarige Jacobs wordt nu gezocht voor het verkrachten van een 9-jarig meisje in Breda. Het komt zelden voor dat het Openbaar Ministerie een foto en de naam van een verdachte vrijgeeft. Dat gebeurt alleen als men het gevaar voor de openbare veiligheid heel groot acht.

Jacobs hield eind jaren negentig huis in de Eindhovense wijk Woensel. Daar gooide hij steentjes tegen slaapkamerramen van kleine meisjes. Als de meisjes niet op zijn avances in zouden gaan, dreigde hij hun ouders te vermoorden. Zo wist hij meerdere malen kinderen in hun slaapkamertje te misbruiken. Een kind zelfs terwijl haar ouders in de kamer ernaast lagen te slapen.

In eerste instantie werd Jacobs veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf met tbs. In 2003 oordeelde het gerechtshof in hoger beroep echter dat tbs niet nodig was. Wat overbleef, was een celstraf van acht jaar. Omdat hij al vier jaar had gezeten, kwam hij niet lang daarna vrij, daar men van een gevangenisstraf slechts twee derde hoeft uit te zitten.

BN/De Stem meldt dat Jacobs deze week in Breda zou zijn gezien, maar ook in Bergen op Zoom, onder meer op het Piusplein. Een omwonende heeft als reactie 40 flyers gedrukt met Jacobs' foto en de tekst 'Wanted, dead or dead' en wacht op juridisch advies over de verspreiding ervan.



kinderverkrachter Geoffrey Jacobs

Met dank aan Deore voor de submit.