Voetbalshirt verboden door beledigende tekst

Icoon Opmerkelijk De shirts van de Engelse voetbalclub Stambridge United met de opvallende tekst 'The referee's a w*nker' ('De scheidsrechter is een r*kker') is verboden door de Baliston Essex Olympian League. Het shirt is ontstaan door middel van een sponsordeal met de schrijver Chris Turner.

Deze schrijver heeft recentelijk een boek uitgebracht over voetballiedjes en -uitspraken van tribunes. De tekst op het shirt was een promotie voor zijn nieuwe boek. Om niet al te confronterend te zijn, was er een rode kaart over de letter a van 'wanker' geplaatst.

Het shirt is verboden op gronden dat het aanstootgevend zou kunnen zijn. De bond van scheidsrechters is het eens met het verbod, maar vindt het vervelend dat de club nu nieuwe shirts moet kopen voor het seizoen. De club mag niet de discussie aanzwengelen over het verbod. De schrijver heeft hier lak aan en is naar de Engelse media gestapt. "Ik vind het absoluut absurd. Ze speelden een paar wedstrijden met de shirts en het liet de mensen lachen. De tekst is deel van een sponsordeal die duizenden ponden waard is en zeker niet bedoeld om aanstootgevend te zijn", aldus Turner.

De scheidsrechter van de laatste wedstrijd van Stambridge United zag het niet zo rooskleurig in. Hij stuurde de aanvaller Warren Hill van het veld omdat hij het bewuste shirt aan had.





Met dank aan Nood-kloon voor de submit.