Jongen (7) misbruikt klasgenotes op school

Icoon BinnenlandsEen 7-jarig jongetje heeft zeker een half jaar lang twee klasgenotes seksueel misbruikt. Het misbruik vond binnen en buiten de school in Zwolle plaats, meldde Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio woensdag.

Het misbruik op basisschool De Werkschuit in Zwolle werd in juni ontdekt. De school heeft de ouders van de slachtoffers aangeraden aangifte doen, maar die zagen daar vanaf. Meer dan dat het om seksueel overschrijdend gedrag ging, wil de school niet zeggen.

"Het waren handelingen die verder gingen dan ontdekkingsgedrag dat gewoon is op die leeftijd", aldus Chris te Riele, preventiemedewerker RIAGGz Over de IJssel. Ook zou de jongen de meisjes bedreigd hebben. Het misbruik vond mogelijk al sinds oktober 2005 plaats.

De jongen zit nog op dezelfde school. "We hebben te maken met een leerplicht. Bovendien hebben we maatregelen getroffen om het toezicht en gevoel van veiligheid op de school te vergroten", zei Henk Norder van de centrale directieraad Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. Zo krijgen de ouders en betrokken kinderen professionele hulp en wordt de situatie dagelijks besproken.