Mariska Hulscher eist boetedoening Verlinde

Icoon ShowbizzTelevisiepresentatrice Mariska Hulscher wil dat Albert Verlinde publiekelijk afstand neemt van zijn uitlatingen over haar. Verlinde noemde Hulscher in RTL Boulevard een 'hoer'.

Verlinde zei geen greintje respect te hebben voor de manier waarop Hulscher haar huwelijk aan de bladen had verkocht en zich vervolgens over diezelfde bladen beklaagde omdat deze haar na haar scheiding (haar huwelijk duurde slechts enkele weken) onheus bejegend zouden hebben.

De eis van Hulscher werd geformuleerd in een brief aan de directie van RTL. "Zij is niet blij met die kwalificaties in een programma waarnaar miljoenen mensen kijken", aldus de advocaat van Hulscher, advocaat Patrice Katz. Als de eis niet wordt ingewilligd, dreigt Hulscher naar de rechter te stappen.

Albert Verlinde heeft laten weten niet over publiekelijke boetedoening te peinzen. "Ik sta nog steeds vierkant achter datgene wat ik heb gezegd. Je moet het allemaal zien in het kader van dat moment: de manier waarop ik het zeg, mijn gelaatsuitdrukking en in welke context ik de opmerking heb geplaatst."

Ook RTL-directeur Fons van Westerloo is niet van plan om toe te geven. "Ik laat het aankomen op een rechtszaak", aldus Van Westerloo. "Ik vond het item heel onschuldig, het was vooral om te lachen. Verlinde heeft zich een columnistenvrijheid toegeëigend waarin hij de mening van de straat verwoordde."