Essent daagt Oxxio voor de rechter over reclame

Logo\'s Oxxio en EssentEnergiebedrijf Essent eist woensdag in kort geding voor de rechtbank in Utrecht dat concurrent Oxxio stopt met een reclame op zijn website. Oxxio profileert zich volgens Essent ten onrechte als het goedkoopste energiebedrijf en verlener van de beste service, aldus Essent.

"Ze noemen zichzelf de goedkoopste, maar wij denken dat ze dat niet zijn", aldus een woordvoerder van Essent. Het naar omzet gemeten grootste Nederlandse energiebedrijf twijfelt ook aan het predikaat beste service dat Oxxio claimt.

Essent concurreert onder de merknaam Energie Direct met prijsvechters als Oxxio. Essent zegt de zaak aan te vechten in het belang van de klant. "We willen dat partijen zich bedienen van juiste onderbouwing van feiten", aldus Essent. Oxxio was dinsdag niet direct bereikbaar voor commentaar.

De energiesector en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) hebben onlangs een gedragscode voor klantenwerving opgesteld die in september ingaat. Aangesloten energiebedrijven, waaronder Essent en Oxxio, mogen van de code onder meer geen misleidende informatie over concurrenten verspreiden.