Israël arresteert Palestijnse vicepremier

Icoon Israël/PalestinaIsraëlische strijdkrachten hebben zaterdagochtend in Ramallah de Palestijnse vicepremier Naser al-Shaer gearresteerd. Hij is een topfunctionaris van de militante Hamas-beweging.

Israël pakte eerder al de voorzitter van het parlement, acht kabinetsleden en 26 afgevaardigden van Hamas op. Een groot deel is vrijgelaten. Volgens Jeruzalem maken de arrestaties deel uit van de strijd tegen het terrorisme.

Israëlische commando's zijn zaterdag in de buurt van de stad Baalbek in het oosten van Libanon in gevecht geraakt met strijders van de sjiititische beweging Hezbollah. Dat heeft een Libanese militaire woordvoerder gezegd.

De commando's zouden met twee voertuigen zijn geland in bergachtig gebied, ongeveer 30 kilometer ten oosten van Baalbek. In het dorp Buday zouden de gevechten met strijders van Hezbollah zijn uitgebroken.

Sinds maandag geldt er een staakt-het-vuren tussen Israël en Hezbollah. Israël heeft gezegd geen offensieve acties meer te zullen uitvoeren, maar wel in actie te komen in geval van zelfverdediging.