Knokploegen mishandelen toeristen Gran Canaria

Icoon Misdaad Toeristen op het Spaanse eiland Gran Canaria lopen de kans om afgetuigd te worden door lokale knokploegen. Dat zegt de Nederlandse Vereniging Canarias (NVC) in De Telegraaf. De politie op de Canarische eilanden heeft inmiddels gewaarschuwd om 's avonds niet alleen over straat te gaan.

David Flipse uit Assendelft werd afgelopen zondag op het eiland in elkaar geslagen door een groep van zes Spanjaarden. De man moest naar het ziekenhuis en heeft aangifte gedaan bij de lokale politie. Het incident staat niet op zichzelf. "Onlangs is een Zweedse student doodgeslagen en een Engelsman zwaar mishandeld", aldus NVC-woordvoerder Riet Smith. Ook Lex Thoonen van een lokaal magazine voor Nederlanders raadt toeristen aan om 's avonds minimaal met z'n tweeën op pad te gaan. "Vooral als je ook nog hebt gedronken".

Branchevereniging ANVR voelt zich niet verantwoordelijk voor de knokpartijen op het eiland. Ze stellen dat iemand die in Amsterdam uitgaat ook overvallen kan worden. "De veiligheid van de mensen valt niet onder de verantwoordelijkheid van de touroperators", aldus de ANVR.

Met dank aan Ganz, TaLoN.NL, Vince_Taylor en Dazzling voor de submit.