Het is alweer kerstmis bij Harrods

Bij het Londense warenhuis Harrods is vandaag de kerstafdeling geopend. De reclamemakers van Harrods begrijpen dat het vreemd is om midden in de zomer de kerstafdeling al te openen. Daarom hebben ze de kerstman, die de opening kwam verrichten, uitgedost met zonnebril. De rendieren waren wegens de warmte thuis gelaten. De kerstman kreeg assistentie van een zebra.

Het is niet nieuw dat kerstmis al zo vroeg begint bij het warenhuis. Elk jaar liggen de kerstballen al vroeg in de schappen. Meestal is dat in de tweede week van augustus, net na de zomeruitverkoop. Voor het toerisme is het deze keer een week eerder. "Voor veel mensen is kerstinkopen doen bij Harrods een grote droom. In de winter kunnen ze niet naar Londen komen en in de zomer zijn ze hier toch", aldus een woordvoerster van de winkel. "We hebben altijd een speciale kerstbeer, die ieder jaar anders is. Dat is dus een echt collectors item". Dit jaar is de Alexander-beer voor 37 euro het geschenk van het jaar.

Ook andere warenhuizen openen deze maand hun kerstafdeling. In Londen is er dus veel keus als je in augustus je kerststal al neer wil zetten. Ook zijn er in het Verenigd Koninkrijk veel winkels die het hele jaar door kerstproducten verkopen.



Kerstverlichting bij Harrods


Met dank aan DSanka voor de submit.