Ook discussie over lijkenfoto's Qana

MediaNa de ophef over de gemanipuleerde foto van een Israëlisch bombardement op Beiroet, woedt nu ook een discussie over de foto's die de persbureaus Reuters en AP hebben gepubliceerd na het bloedige bombardement op de Libanese stad Qana.

Op diverse internationale weblogs staan veel foto's van een Libanese hulpverlener met helm en bril die met een kinderlijkje zeult. Omdat er veel verschillende foto's van deze man in omloop zijn, met veel verschillende publicatietijden en telkens weer met een dood kind, vermoeden veel webloggers dat de foto's geen registrerende nieuwsfoto's zijn, maar beelden van een door Hezbollah in elkaar geflanste opvoering. Eerder al werd het dodental van Qana te hoog opgegeven: ruim 60 doden werden er ruim 50 om uiteindelijk te worden bijgesteld naar 28.

Zowel het Britse persbureau Reuters als het internationale Associated Press (AP) ontkennen overigens dat de Qana-foto's geposeerd zijn. Reuters heeft wel laten weten dat van de fotograaf van de bomfoto van Beiroet, Adnan Hajj, geen foto's meer zullen worden ingekocht of worden gepubliceerd.



Een kleine selectie van foto's met zelfde man en/of zelfde kinderlijkje.
Hier staan er nog meer die wat schokkender zijn.