Chinese 'woedebar' een hit

Icoon Bizar Chinezen die iets nodig hebben om zich op af te reageren kunnen dat sinds kort doen in een speciale bar. Klanten mogen daar schreeuwen, glazen kapot gooien en zelfs het personeel slaan. Als geweld niet blijkt te helpen staan er een aantal psychologiestudenten klaar. Het concept werkt goed, want de in april geopende bar wordt steeds populairder.

Wu Gong, de 29-jarige eigenaar van de bar, heeft het idee uit Japan gehaald. Daar bestaan soortgelijke gelegenheden al langer. Omdat Wu een afreageerplek in China miste, heeft hij zelf zo'n bar geopend.

Het personeel van de bar bestaat uit twintig getrainde 'modellen' met beschermende kleding. Klanten die niet genoeg hebben aan het uitdelen van een paar rake klappen, kunnen het personeel vragen zich te verkleden in de persoon die ze willen slaan. De mannelijke modellen zijn zelfs bereid zich als vrouw te verkleden.

De meningen over de bar zijn voorlopig nog verdeeld. Sommige mensen vinden het een aantrekkelijk idee om hun 'baas' in elkaar te kunnen slaan. Anderen vinden juist dat je afreageren door iemand te slaan niet de oplossing is. Of de bar helemaal legaal is, is ook nog niet zeker. De lokale overheid gaat de vergunning namelijk nog eens onderzoeken, omdat daar niets over de bijzondere insteek in genoemd is.