Eurobankbiljetten als confetti

50 euro Een man en vrouw uit het Franse dorpje Sete gebruikten versnipperde eurobankbiljetten als confetti op hun bruiloft. Bankbiljetten van 5, 10, 20 en 50 euro moesten hiervoor door de papierversnipperaar gehaald worden. Sommige omstanders probeerden de snippers geld van de grond op te rapen. Enkele mensen in het Franse stadje spraken schande over het evenement.

"Mensen die zoveel geld weggooien in een straat waar iedereen het kan zien, terwijl er zoveel mensen zijn die moeite hebben om het hoofd boven water te houden", zei Frederic, een inwoner uit het dorpje, verontwaardigd. Enkele mensen uit het dorp hebben aangifte gedaan bij de politie. Dat is mogelijk, omdat het verboden is om bankbiljetten te vernietigen in Frankrijk. De politie heeft nog niet openbaar gereageerd op de aangifte.

Ongeveer 200 mensen woonden de ceremonie bij. Geld werd niet alleen geïnvesteerd in de confetti: de vuurwerkshow kostte ook nog eens 40.000 euro. De bruid is een dochter van een lokale zakenman die zijn geld verdient in de textielindustrie.