'Borstincident' Janet Jackson krijgt vervolg

Janet Jackson en Just Timberlake tijdens de halftimeshowDe Amerikaanse zender CBS, die eind 2004 werd veroordeeld tot het betalen van een boete van 550 duizend dollar (ruim 430 duizend euro), gaat deze beslissing aanvechten bij het gerechtshof in Philadelphia. De boete is vrijdag betaald.

De tv-zender kreeg de prent voor het uitzenden van het borstincident met Janet Jackson. In 2004 zagen 95 miljoen Amerikanen haar deels ontblote borst. Ze trad samen op met collega-artiest Justin Timberlake tijdens de pauze van de wedstrijd om de Superbowl, de finale van de Amerikaanse footballcompetitie. Over de uitzending kwamen 500.000 klachten binnen.

FCC, het overheidsorgaan dat de Amerikaanse radio en tv op inhoud controleert, en de gewraakte boete had opgelegd, gaat volgens CBS veel te ver. De tv-zender heeft zijn excuses aangeboden voor de 'Nipplegate'-affaire, maar is het niet eens met de daarop volgende boete. Het station laat weten "alle middelen" te zullen gebruiken om aan te tonen dat de FCC overdrijft.