Een week lang barbecueën in Baak

In Baak is een vriendengroep van ongeveer vijfentwintig man bezig aan een non-stop barbecue. Afgelopen maandag om zes uur 's morgens werd de barbecue aangestoken. Het is de bedoeling dat de barbecue pas aanstaande maandag om zes uur in de ochtend weer uitgaat.

De initiatiefnemer van de barbecue is de twintigjarige Kevin Haggeman. Zijn motief is volgens hem logisch: "Mijn ouders zijn met vakantie en ik heb dus een hele week het huis voor mij alleen. Tja, dan moet je toch iets verzinnen om die tijd door te komen." Het hele dorp weet inmiddels van de barbecuemarathon af, maar Kevin zelf ziet zijn recordpoging als niets meer dan 'een geintje'. "Wereld-duurrecord klinkt natuurlijk prachtig, maar ik weet niet eens of er ooit ergens een barbecuerecord is gevestigd. Ik denk eigenlijk van niet. In dat geval vestigen wij dus een wereldrecord. Maar officieel zal het in ieder geval niet worden", aldus Kevin.

Het 'geintje' kost de vriendenclub wel een hoop geld. Kevin vertelt: "Dinsdagmiddag heb ik voor tweehonderd euro aan vlees gehaald. Een dag later was alles alweer op." Hoeveel drank er tegelijkertijd doorheen gaat wil Kevin niet zeggen. Om de kosten van de recordpoging te dragen staat er in de achtertuin een glazen pot. Wie langskomt en iets wil eten en drinken doet eerst tien euro in de pot.

Helaas voor Kevin zal hij het wereld-duurrecord niet breken. In 2005 werd in Canada een barbecue gehouden die 220 uur duurde. De kosten van deze barbecue waren 50.000 dollar.


Als de ouders van huis zijn, geurt het vlees op de barbecue


Met dank aan heineken6pack voor de submit.