538 blundert met dood Kokki

RadioRadio 538 heeft gisteren acteur Herman Kortekaas (van onder meer Peppi en Kokki) onterecht dood verklaard. Dat gebeurde in het programma 'Evers staat op', dat wegens vakantie van Edwin Evers deze week wordt waargenomen door Gordon. In de dagelijkse verjaardagsrubriek kwam ook de geboortedag van Kortekaas voorbij. Gordon reageerde daarop met de vraag of die al niet dood was. Het 'alerte' side-kickteam van het programma knikte daarop instemmend.

Gordon en zijn team waren echter in de war met Gerard van Essen, die de rol van Peppi speelde in de succesvolle jaren 70 tv-kinderserie Peppi en Kokki, over clownachtige matrozen. Van Essen overleed al in 1997.

De vrouw van Herman Kortekaas was 'not amused' over de doodverklaring van haar man op 538. Op de 76-jarige verjaardag van haar man stond de telefoon roodgloeiend met mensen die zich bezorgd afvroegen of er soms iets gebeurd was.

Vanochtend ging Gordon door het stof. Hij bood mevrouw Kortekaas telefonisch zijn excuses aan en beloofde binnenkort langs te komen met een bos bloemen.



De overleden Peppi (rechts) en nog levende Kokki