Israël klaar voor grondoffensief in Libanon

OorlogIsraël staat op het punt om met duizenden soldaten een aanval te beginnen in het zuiden van Libanon aan de grens. Volgens de Israëlische krant Haaretz zijn er duizenden militairen naar Libanon gestuurd om te worden ingezet bij een grootschalig grondoffensief tegen Hezbollahstellingen.

De Israëlische regering heeft honderdduizenden mensen in het zuiden van Libanon inmiddels het dringende advies gegeven ''onmiddellijk'' te vluchten. Een hoge Israëlische commandant zei dat Israël binnenkort mogelijk heel veel reservisten oproept.

Excuus
Het aantal raketbeschietingen van de Hezbollah op Israël is gisteren drastisch gedaald. Volgens tellingen van het Israëlische leger kwamen er donderdag 15 projectielen van Hezbollah neer in het noorden van het land. Daarvoor waren dat er nog meer dan 100 per dag.

Hezbollah heeft overigens zijn excuses aangeboden voor de dood van twee Israëlisch-Palestijnse kinderen in Nazareth. De twee slachtoffertjes van 3 en 9 jaar kwamen om het leven bij een raketaanval van de militante beweging. ''Ik vraag de familie om vergeving. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid'', aldus de Libanese Hezbollah-leider Hassan Nasrallah in een interview met de Arabische tv-zender al-Jazeera.

Met dank aan TaLoN.NL voor de submit.