Deurwaarder ontruimt verkeerde huis

Icoon ShockingKom je thuis, zijn al je spullen weg en kun je zelfs je eigen huis niet meer in. Het overkwam de 49-jarige Rotterdamse C. Girigori. Ze stond met een tas vol met boodschappen aan haar eigen voordeur en merkte dat de sleutel niet meer paste. Ze belde haar vriend, maar die wist ook niet wat er aan de hand was.

Uiteindelijk belde ze maar aan bij haar eigen appartement vlak bij Marconiplein, eigendom van woningcorporatie Woonbron. "Ik sta daar dus voor mijn huis, doet opeens een man open. Vraagt hij 'wat kom je doen?' Ik was zo verbouwereerd, dat ik zei, 'ik wil naar binnen.' 'Waar woon je dan?', wilde hij weten. 'De derde verdieping', antwoordde ik. 'Oh, die is net ontruimd', zei hij doodleuk. Hij heeft nog geholpen om mijn boodschappen te tillen, al die trappen op."

De deurwaarder bleek het verkeerde huis te hebben ontruimd. Het was de onderbuurman die een flinke huurschuld had opgebouwd. "Alles was weg. De foto van mijn vriends overleden moeder, waar hij elke avond uit respect een glas water bij zet. Mijn plantenstekjes die ik met zoveel zorg had gekweekt. Ik wist gewoon niet wat ik zag", zo zegt de Rotterdamse. Enkele telefoontjes later kwam de fout boven water. "Ze hebben wel tien keer hun excuses aangeboden en alle spullen weer de trappen op gesleept", vertelt Girigori.

Een paar meubels zijn beschadigd en het stel voelt zich in de privacy aangetast. "Ik keek uit het raam, toen ik daar in dat lege appartement stond. Zag ik mijn eigen vuile onderbroeken op straat liggen. En stel je voor dat ze iets later thuis was gekomen van werk", verzucht de vriend Ogenio. "Dan was iedereen al weggeweest, en onze spullen ook. Hadden we daar gestaan."

"Waarom wij?", vraagt de Antilliaanse zich met de hand op het hart af. "Het schaamtegevoel..., wat zullen de buren wel niet denken?" Binnenkort gaat er een verzoek tot schadevergoeding naar verhuurder Woonbron. Al moet ze het nu nog met een bloemetje doen.

Met dank aan Q. voor de submit.