Website Groep Wilders opnieuw gehackt

Icoon Internet Hackers hebben de website van Tweede Kamerlid Geert Wilders voor de tweede keer in korte tijd gekraakt. Vrijdag werd de website van Wilders ook al gehackt, met dezelfde boodschap. Naast de site van Wilders heeft dezelfde groep hackers ook StudentsForStudents.nl, een site voor studenten, overgenomen. De site van Wilders is inmiddels offline.

De hacks werden volgens de teksten op de websites gepleegd door de Turkse groep Cyber-Warrior TIM. Op de site van Wilders werd een tekst achtergelaten die spotprenten van Mohammed veroordeeld. "Terwijl de gehele islamitische wereld met respect naar jullie profeet verwijst, blijven jullie de almachtige profeet van de Islam beledigen met afschuwelijke en respectloze cartoons, daarbij de vrijheid van meningsuiting als excuus gebruikend."

Na de vorige hack van zijn website, dacht Geert Wilders al dat hij doelwit was vanwege de cartoonkwestie. Wilders plaatste de gewraakte spotprenten, die wereldwijd voor rellen zorgde, namelijk op zijn website om de makers er van te steunen.

Op de site van StudentsForStudents stond een andere boodschap te lezen. Hierin werden de Verenigde Staten en Israël aangesproken vanwege 'al hun onderdrukkingen'. De gehele boodschap is op dit screenshot na te lezen.


De website van Wilders na de hack van vrijdag.


Met dank aan s0k voor de submit.