Rapport Schipholbrand uit auto gestolen

Icoon BinnenlandsHet geheime onderzoeksrapport over de brand in het cellencomplex op Schiphol is pas geleden uit een auto gestolen. Over het rapport werd deze week geschreven dat er in zou staan dat justitie grote fouten zou hebben gemaakt en het zou minister Rita Verdonk zelfs de kop kunnen kosten. Ook de politie, brandweer en de Rijksgebouwendienst zouden hun werk niet goed genoeg hebben gedaan. Bij de brand kwamen in oktober elf mensen om het leven.

De diefstal vond plaats toen een stafmedewerker voor een verkeerslicht stond te wachten. Opeens werd de achterklep van zijn dienstauto opengetrokken en een tas uit de kofferruimte gepakt. In de tas zat het onderzoeksrapport.

Een woordvoerder van de onderzoeksraad heeft de diefstal bevestigd. Verder stelt hij dat het rapport weliswaar nog vertrouwelijk was, maar dat de diefstal geen ramp is, aangezien het rapport geen privacygevoelige informatie bevat en de getuigen niet bij naam worden genoemd. Het gestolen rapport is bovendien slechts een inzageversie. Betrokkenen kunnen er nog op reageren.