WK-official overleden, 'pleegde zelfmoord'

Icoon BuitenlandsJürgen Kiessling, een van de vele organisatoren van de afgelopen Wereldcup 2006 in Duitsland, is vier dagen nadat hij zich door het hoofd had geschoten overleden. De 65-jarige Kiessling werd met spoed naar het hospitaal gebracht nadat een buurman bij hem thuis in Reinickendorf, een voorstad van Berlijn, een schot had gehoord.

Over zijn motief is nog onduidelijkheid maar naar verluidt heeft hij twee zelfmoordbrieven achtergelaten voor zijn dochter en familie. Kiessling werd door zijn collega's in Berlijn bestempeld als 'Mr World Cup'. Hij was verantwoordelijk voor de zeer succesvolle 'Fan Mile' in het centrum van Berlijn. Dit betrof een strook van de stad Berlijn waarbij aan de fans die er niet in waren geslaagd om kaarten te bemachtigen, de wedstrijden via gigantische schermen werden getoond.

Volgens burgemeester Klaus Wowereit werkte Kiessling onvermoeibaar aan zijn project en hij prees hem voor het succes dat hij daarmee had. Het toernooi wordt in het geheel als een groot succes beschouwd voor heel Duitsland.


Jürgen Kiessling


Met dank aan Nood-kloon voor de vertaalde en herschreven submit.