Israël bombardeert infrastructuur in Libanon

Icoon Oorlog Israël heeft, als vergelding op het Hezbollah-bombardement op Haifa, met gevechtsvliegtuigen de belangrijke Libanese autosnelweg naar Damascus gebombardeerd. Ook werd het internationale vliegveld van Beiroet opnieuw gebombardeerd. Een Israëlische ambassadeur sprak van een "major escalation" van het conflict.

Op de gebombardeerde weg stonden honderden auto's van mensen die Libanon probeerden te ontvluchten. Op de tweede aanval op het internationale vliegveld van Beiroet werden benzinetanks neergeschoken. Deze benzinetanks explodeerden en zorgde voor gelanceerde vuurballen. Israël heeft sinds woensdag enkele honderden doelen bestookt in Libanon. Israël bombardeert infrastructuur, omdat deze mogelijk door Hezbollah gebruikt worden om wapens aangeleverd te krijgen. Ook bombardeerde Israël een televisietoren, maar de Libanese televisie kon blijven uitzenden.

Israël heeft gezegd hezbollah in heel Libanon aan te vallen, niet alleen in het zuiden van het land. Israël geeft de Libanese regering de schuld van de raketaanvallen van Hezbollah. De regering van Libanon zou niet in staat zijn om zijn eigen land in controle te houden. Daarbij zou Hezbollah gesteund worden door Syrië en Iran. Het lijkt er niet op dat de oorlog snel gesust gaat worden.

Israël en de Verenigde Staten zien Hezbollah als een terroristische organisatie. Hezbollah heeft 23 van de 128 zetels van het Libanese parlement.


Oorlog in Libanon
Vuurballen en gebombardeerde wegen in Libanon