Berlusconi: Geen degradatie uit Serie A

Icoon VoetbalSilvio Berlusconi heeft gezegd dat hij het onacceptabel vindt dat Juventus waarschijnlijk moet degraderen uit de Serie A van het Italiaanse betaalde voetbal als gevolg van de omkoopschandalen. Ook is hij van mening dat de andere clubs geen straffen moeten krijgen als club. Volgens hem moeten alleen de schuldigen gestraft worden en niet de hele club, inclusief de fans.

Berlusconi is geen onafhankelijke in het proces om het omkoopschandaal. Hij is namelijk de eigenaar van AC Milan, die puntenmindering tegen zich heeft horen eisen. De straf die tegen Juventus geëist is, is echter veel zwaarder: minimaal degradatie tot de Serie C plus inlevering van de laatste twee titels. Erecommissaris Franzo Grande Stevens van Juventus hoopt dat de tuchtcommissie mild zal zijn, zodat een "snelle terugkeer van het grote Juventus" mogelijk is. Gerekend wordt echter op een degradatie naar de Serie B met daarbij zoveel puntenaftrek, dat de club na het volgend seizoen sowieso niet kan promoveren naar de Serie A.

Guido Rossi, buitengewoon commissaris van de Italiaanse voetbalbond, blijft er ijskoud onder: "Berlusconi? Het interesseert me niet wat die man zegt. Ik heb in dezen een andere taak." Het enige wat hij vanmiddag losliet over de op handen zijnde uitspraak in het proces was: "Jullie zullen het morgen horen." Het is nog niet duidelijk of het een publieke uitspraak wordt of dat hij een brief schrijft. Vandaag zijn nog verschillende mensen in de zaak gehoord, waaronder oud-scheidsrechter Pierluigi Collina.

Meer sportnieuws vind je natuurlijk op FOK!Sport