Drie jongeren vast in moordzaak Musselkanaal

MisdaadEr zijn drie verdachten aangehouden in verband met de moord van vorige week op een Duits bejaard echtpaar in Musselkanaal. Het gaat om een 24-jarige man en een 15-jarig meisje uit Musselkanaal en een 17-jarige knaap uit Ter Apel.

De slachtoffers, een 73-jarige man en zijn 71-jarige eega uit het Duitse Lathen, werden dinsdag 4 juli vermoord tijdens het vissen in het AG Wildervanckkanaal. Van beide echtelieden werd de schedel ingeslagen. Een dag later vond een rechercheteam de auto van het echtpaar waarmee zij naar Nederland waren gereden. De personenauto stond in een plantsoen in Ter Apel geparkeerd. In de auto kon sporenonderzoek worden gedaan.

Het is nog niet bekend wat het motief is geweest voor de dubbele moord. Wel is duidelijk dat de 24-jarige man en het 15-jarige meisje inmiddels een bekentenis hebben afgelegd.

Update 17.54 uur
Inmiddels hebben alle drie de verdachten in hoofdlijnen bekend. De twee mannelijke verdachten zijn afkomstig uit Polen. De 17-jarige jongen is in Duitsland aangehouden. Hij was op weg naar zijn moederland. Nog niet duidelijk is wanneer hij naar Nederland zal worden uitgeleverd.

Het vermoeden bestaat dat het om een roofmoord gaat. Maar de politie heeft daar nog geen zekerheid over. Wel is in ieder geval duidelijk dat het trio de auto van het echtpaar heeft gestolen.

Met dank aan -Hans- en Xanthe voor de submit.