Tennis: Federer wint opnieuw Wimbledon

Icoon WimbledonRoger Federer heeft voor de vierde achtereenvolgende keer Wimbledon gewonnen. De 24-jarige Zwitser klopte Rafael Nadal in vier sets: 6-0, 7-6 (5), 6-7 (2) en 6-3.

Federer beleefde een uitstekende start tegen zijn angstgegner. Nadal moest al meteen zijn service inleveren. De Spanjaard werd op alle fronten overklast. Opvallend was daarbij zijn hoge aantal onnodige fouten. Federer racete door zijn servicegames, brak ondertussen nog eens, alvorens toe te slaan op zijn derde setpoint met een prachtige backhand. De cijfers van 6-0 deden de verhoudingen recht aan.

Nadal toonde zich echter niet aangeslagen en kraakte meteen de service van Federer aan het begin van het tweede bedrijf. De Zwitser kreeg op 1-3 de kans om terug te breaken, maar faalde. Zonder veel moeite bracht Nadal zich in de positie om de set uit te serveren. Net in die cruciale fase sloeg hij een dubbele fout en miste hij met zijn forehand. Ook in de tiebreak was het Nadal die de leiding nam, alvorens Federer terugsloeg via twee minibreaks. De jongste van het tweetal werkte nog twee setpunten weg, maar zijn comeback kwam te laat.

De wedstrijd kwam pas echt goed op gang in de derde set. Beide spelers benaderden hun topniveau, hetgeen oogstrelende rally's opleverde. Federer moest halverwege één breakpunt wegwerken, maar verder ging het gelijk op naar een nieuwe tiebreak. Daarin heerste Nadal: vanaf 2-2 stond hij geen punt meer af. In het vierde bedrijf verloor Nadal op 1-2 zijn opslag. De gravelkoning verspeelde een voorsprong van 30-0 en met een mislukte smash leverde hij de game in.

De Fed-Express denderde door. Opeens vond hij zijn machtige forehand, die minder liep dan in de halve finale, terug. Op 5-1 slaagde Federer er niet in de wedstrijd op eigen service af te maken. De Zwitser probeerde het twee games later met succes opnieuw. Een mislukte slice-backhand van Nadal besliste het treffen. Met zijn vierde winst op Wimbledon komt Federer op een totaalaantal van acht Grand Slamtitels. Daarmee evenaart hij onder andere Andre Agassi. De enige 'major' die ontbreekt op Federers palmares is Roland Garros.


Meer sportnieuws vind je op FOK!sport.