Bin Laden waarschuwt VS en sjiieten

Icoon TerrorismeOp een geluidsband die op internet te horen is, heeft Osama Bin Laden de sjiitische bevolking van Irak gewaarschuwd voor vergeldingsacties. Het zou gaan om wraak voor de sjiitische aanvallen op de soennieten in Irak.

Het is niet zeker of het inderdaad om Bin Laden gaat, maar volgens kenners lijkt de stem wel degelijk op die van de leider van al-Qaeda. Een anonieme functionaris van een Amerikaanse geheime dienst zegt dat hij er niet aan twijfelt dat het daadwerkelijk Bin Laden is.

Het is al de tweede keer binnen een week dat een geluidsband op internet is opgedoken met een stem die aan Bin Laden wordt toegeschreven. Vrijdag prees de leider van al-Qaeda de eerder in Irak gedode Abu Musab al-Zarqawi. Zaterdag stemde hij in met de benoeming van Abu Hamza al-Muhajir als diens opvolger.

Op de geluidsband werd opnieuw gedreigd dat al-Qaeda overal ter wereld Amerikaanse doelen zal aanvallen. Bin Laden waarschuwde de internationale gemeenschap zich niet met Somalië in te laten. Hij zegt dat zijn manschappen de (Amerikaanse) troepen in dat land zullen bevechten.


Osama laat nog altijd van zich horen


Met dank aan Twist. voor de submit.