Maassluizer wil nazi-symbolen niet weghalen

De inwoner van Maassluis die eerder het nieuws haalde omdat hij in mei korte tijd een hakenkruisvlag uithing, weigert nu om nazistische symbolen van zijn schutting te verwijderen. De tekens heeft hij er zelf opgekalkt.

Het gaat om Wolfsangels (de Nederlandse variant van het hakenkruis). De bewoner was door wooncorporatie Maasdelta gesommeerd de tekens te verwijderen, maar daar heeft hij geen gehoor aan gegeven.

Strafbaar
Omwonenden hebben bij de politie aangifte gedaan van zowel de vlag, de tekens op zijn schutting als een mozaïek van schelpen in de vorm van een hakenkruis, die hij bij zijn woning heeft hangen. Volgens de Rotterdamse Anti Discriminatie Actie Raad (Radar) mag de bewoner niet zomaar zijn gang gaan in zijn tuintje. ''Een huurder heeft zich te gedragen als een goed huurder en het aanbrengen van een swastika is in strijd met de strafwet. De achtertuin is gewoon openbare weg; in elk geval gaat het strafrecht uit van openbaarheid. Dus dat het risico bestaat dat iemand er kennis van neemt.''

Volgens het Algemeen Dagblad heeft de bewoner - of iemand die zich als hem voordoet - in gebrekkig Nederlands een e-mail naar de krant gestuurd. Daarin staat onder meer: ''Ik versprijd/verkoop/produceerd teminste geen natie artikelen. Dan moeten ze dat maar bij de bron bestijden maar niet bij mij. [....] Asielzoekers en illegalen komen hier alleen maar hun klauwen ophouden. [....] Steeds meer aloghtonen maken zich schuldig aan criminaltiteit. [....] De Nederlandse cultuur staat op uitsterven. Het Nederlandse kaaskoppenvolk is het meer dan zat dat zij de boel aan het overnemen zijn hier.'' De mailer gebruikte als afzender de naam 'herrieschopper76'.


De vlag die er in mei wapperde