'Aankoop Slam!FM was fiasco'

RadioLex Harding en Ruud Hendriks voelen zich zwaar belazerd door Duncan Stutterheim, de man achter dance-onderneming ID&T. De twee radio-ondernemers kochten eind 2005 het radiostation Slam!FM van Stutterheim. Ze betaalden daar ruim 4 miljoen euro voor. Maar volgens Harding en Hendriks zijn ze opgescheept met een kat in de zak. Binnen enkele weken ging het radiostation al bijna bankroet.

Het duo weigert nu 2,5 miljoen euro te betalen voor het restant van 33% van het aandelenpakket. Daarover heeft Stutterheim een rechtszaak aangespannen. Volgens hem is in december overeengekomen dat Harding en Hendriks dat pakket zouden overnemen, en daar wil hij ze aan houden. Gisteren diende een rechtszaak over de twist tussen de drie. Harding en Hendriks zeiden de aandelen niet te willen afnemen, omdat zij van mening zijn dat ze al veel te veel hebben betaald voor de radiozender.

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan. Slam!FM ontstond begin 2005 uit ID&T radio dat ook al geen succes was. Hendriks en Harding zijn grote namen in de radiowereld. Harding begon zijn carrière op toen nog zeezender Veronica en was later mede-oprichter van Radio 538. Hendriks lijkt van alle mediamarkten thuis. Hij begon ooit op zeezender Radio Mi Amigo en wist in de jaren 90 van RTL 4 een succesvolle tv-zender te maken.

Update 21:06
Lex Harding en Ruud Hendriks hoeven de resterende aandelen van radiozender Slam!FM niet te kopen. Dat heeft de voorzieningenrechter vandaag bepaald. Volgens de rechter is er wel meer onderzoek nodig naar onder meer de destijds gemaakte afspraken.

Hendriks liet na afloop van de rechtszaak weten dat het inmiddels ''eindelijk'' goed gaat met de radiozender: ''We hebben er de bezem doorgehaald. De omzet was vorige maand de hoogste uit de geschiedenis van de zender. Over een jaar hopen we een winstgevende onderneming te zijn.''

Tussen beide partijen zal overigens achter gesloten deuren nog nader overleg plaatsvinden. Hendriks en Harding zouden namelijk best wel interesse hebben in het resterende aandelenpakket, maar niet tegen de prijs die Stutterheim wil(de) hebben.

Met dank aan vlaspld voor de submit.