Complottheorieën-congres 9/11 van start

Icoon X-factorIn een hotel in de Amerikaanse stad Los Angeles is vandaag een groot congres van start gegaan van aanhangers van de complottheorieën rond de aanslagen van 11 september 2001, onder meer op het World Trade Center(WTC) in New York. Aan het congres nemen maar liefst 1.200 mensen deel, waaronder wetenschappers, journalisten, filosofen en deskundigen op het gebied van terrorisme.

Er wordt de Amerikaanse regering nalatigheid verweten door de gematigde congresgangers. Volgens de radicale stroming zou het een 'inside job' zijn. De beweringen van die radicale groep gaan zelfs zover dat er mensen door het Amerikaanse leger opgeleid zouden zijn om het WTC op te blazen met explosieven.Volgens de radicalen zou de regering gehandeld hebben in opdracht van de wapen- en olieindustrie. Er zou volgens hun theorieën een voorwendsel zijn gecreëerd voor een oorlog met het doel de Amerikaanse wereldoverheersing mogelijk te maken.

Het officiële verslag van de aanslag op het Pentagon wordt volgens de aanhangers van de complottheorieën ook ontkend. Zo zijn er geen brokstukken te zien van het vliegtuig dat het Pentagon in gevlogen zou zijn. Verder zou het gat dat het vliegtuig in de muren van het complex sloeg qua grootte niet overeenkomen met de grootte van het toestel. Ook vindt men het raar dat de kerosine in de vliegtuigen die het WTC binnenvlogen niet ontbrandde. Volgens sommige bedenkers zou de regering zelf het complex met een raket hebben laten beschieten.

Het congres heeft als motto 9/11 and the Neo-Con Agenda. Er worden op het congres allerlei prullaria verkocht zoals t-shirts met teksten als What really happened? en 9/11: the Great Illusion. De 9/11-conspiracy-aanhangers hebben ook eigen websites als Infowars, via welke overigens ook dergelijke spullen worden verkocht.

WTC

Met dank aan Agravaine voor de submit.